Echeveria

14 Mar 2017

Als er nu één soort planten is waar je al moeite voor moet doen om ze kapot te krijgen, dan zijn het de Crassulaceae (vetplanten dus) waartoe deze Echeveria behoort. De dikke blaadjes, stengels en wortels van de plant hebben een belangrijke functie. Ze slaan namelijk water op tijdens het groeiseizoen. Heel slim, want zo overleeft de vetplant lange perioden van droogte in zijn geboorteland Mexico. Dat maakt hem ideaal voor de zomervakanties; hij kan namelijk 2 tot 3 weken zonder water. Bovendien is de Echeveria is een geknipt cadeau voor vergeetachtige types: het geeft niet als je af en toe vergeet de plant water te geven én hij kan in de volle zon staan.Dan zorgt het wasachtige laagje op de bladeren voor bescherming.

Topplantje! En ook mooi, vooral als hij in bloei staat.

 

 

 

 

 bron

 

Bewaren

Bewaren

Please reload

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean

designed by the wonderful petitpois