top of page

Weven


Deze week heb ik weer twee weefcursussen afgerond. Eéntje in Het atelier en eentje in Gent, bij Helen b.

Het is altijd een beetje afscheid nemen, na zo'n workshop.

Je zit tenslotte drie keer drie uur samen. En dan leer je elkaar toch een beetje kennen. Want tussen het weven en leren weven wordt er ook gebabbeld. Over werk, ontspanning, kinders en opvoeden, over eten en drinken, over darmklachten en hoe ze op te lossen. Gezelligheid troef dus. En leerrijk.

Op drie lessen is de wallhanging meestal klaar. Sommigen zijn dan al aan hun tweede begonnen.

Ik vind het ongelofelijk hoeveel verschillende weefsels er gemaakt worden. Altijd anders, en nog nooit is er een mislukt. Mensen 'lijken' ook vaak op hun werk, ze gebruiken de kleuren die ze zelf dragen. Daar zou je een studie over kunnen maken.

In januari geef ik een nieuwe cursus. Ik kan beginnen aftellen.

Bewaren

3.008 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page