top of page

Handlettering


Marloes De Vries kwam een workshop *Handlettering* geven. De kunst om mooie letters te 'tekenen' (jaja, tekenen, want mooi schrijven heet calligrafie en dat is dus andere kunst). De workshop was uitverkocht, de deelnemers enthousiast en nieuwsgierig. Het voordeel van af en toe iemand uit te nodigen om een workshop te komen geven is dat ik dan zelf kan meedoen. Win-win. Na een voorstelronde en het uitwisselen van een paar Nederlands-Belgische spraakverschillen begonnen we aan het echte werk. Marloes had voor iedereen een stap-voor-stap boekje met oefeningen die we eerst deden. Tong uit de mond en opperste concentratie. Daarna werkten we één quote in het groot uit op mooi glad en stevig papier. Klaar om in te kaderen. Ik zag dat het goed was. En Marloes mag terugkomen.

217 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page