top of page

Alocasia


Veertien jaar geleden kregen we deze Alocasia op ons verjaardagsfeestje. Het was toen de enige plant die ik in huis had en ik weet nog dat ik hem erg lelijk vond. Dat had meer te maken met het geplooide papier dat rond de pot zat, in plaats van een 'echte pot'. Ik was toen ook nog niet in staat om planten levend te houden. Deze keer zou het me wél lukken.

Veertien jaar, regelmatig water geven, liefde, véél liefde en zeker drie keer verpotten later is hij levendiger dan ooit. Hij heeft ook al scheutjes gehad. Die trek ik gewoon uit de aarde, zet ze in een vaasje tot er worteltjes aankomen en dan in een pot. Ze doen het altijd. Af en toe valt er eens een blad slap en wordt dan bruin, dat trek ik er dan af. De kleine planten gaf ik dan cadeau.

In een echte pot natuurlijk.

Ik geef graag een scheutje weg, laat een reactie achter onder dit bericht en vertel me waarom jij graag dit plantje wil komen ophalen. Ik kies een winnaar uit aan het einde van de week.

Bewaren

61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page