top of page

Hosta


Op ons terras staan een aantal potten met Hosta's. Aan de kant waar nooit zon komt. Ze staan daar goed. Elke lente komen de nieuwe plantjes weer uit de grond piepen, ze groeien snel en spreiden zich mooi uit over de pot. Er komen ook mooie bloemen aan. Ik geef ze elke week water (wanneer het niet regent), maar ze lijken me super sterk. In de herfst verwelken de bladeren, dan trek ik ze uit. De hele winter staan er dan 'lege' potten op het terras. Begin maart komen de nieuwe sprieten kijken.Vanaf dan groeien ze snel.

We hebben verschillende soorten staan. Dit is de blauwkleurige. Hij heeft een beetje een matte schijn op het blad,een waslaag, de waterdruppels blijven er ook echt op liggen. Deze kan niet in de zon staan.

Dit is de tweekleurige hosta. Als je dat blad van dichtbij bekijkt, lijkt het wel een bewerkte foto, alsof het groen aan de randen met photoshop is weggeveegd. Deze heeft ook het liefst halfschaduw.

Dit is de derde soort, de volledig groene hosta. (er bestaat ook een gele, maar die hebben we niet). Deze mag ook in de zon.

De familie: (er staat ook een scheefgegroeide orchidee tussen)

Deze zomer zal ik ze nog eens in een grotere pot zetten. Ze worden dan ook echt groter.

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page