top of page

Helle Jorgensen


Helle Jorgensen is geboren in Denemarken maar verhuisde als klein meisje al naar Australïe. Ze is biologe van opleiding en deed jaren medisch onderzoek. Daarna ging ze tuinbouw studeren en had een tijdje haar eigen zaak. Ondertussen studeerde ze ook kunst en evolueerde steeds meer in die richting. Elk vakgebied inspireerde het andere. Niet gek dus dat haar kunst is geïnspireerd op natuurlijke vormen zoals bloemen en koralen. Ze maakt eerst zelf de draden van materialen zoals gras, plastiek zakken of van tapijten en stoffen die ze koopt in kringwinkels. Daarna haakt ze nieuwe vormen. Het verzamelen en maken van het materiaal is even belangrijk in haar werk dan het maken van de kunst zelf. Tegenwoordig werkt ze héél veel met materialen uit haar tuin, maar ik ben helemaal weg van dit oudere kleurrijke werk. Je kan haar volgen via haar blog 'Gooseflesh'.

The entropy collection (2012)

The coral garden hat (2008)

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page