top of page

Borduren op kleding


Dinsdag gaf ik een workshop 'borduren op kleding' op uitnodiging van Studio fijn.

Studio fijn is het project van de schoonzussen Melissa en Katrien. De locatie, de fotostudio in het huis van Melissa is perfect. Een mooie ruimte waar ik (en ik veronderstel dus iedereen dan) meteen op mijn gemak was. In het midden van de tafel een grote schaal met hapjes. Bij ontvangst kreeg iedereen een glas bubbels (al dan niet met alcohol). Zo zie ik het graag. De workshop was uitverkocht, de tafel zat vol en iedereen had zijn eigen kledingstuk mee. Start!

Na de introductie van het materiaal en het tonen van een aantal steken kon iedereen aan de slag. Het tekenen op de kledingstukken ging vlot, iedereen had hier al goed over nagedacht.

Toen werd het stil. Iedereen was super geconcentreerd. Maar borduren kan iedereen, zelfs als je het nog nooit gedaan hebt. Dat werd snel duidelijk.

Sommigen gingen voor een lijntekening, anderen kozen bloemen of een quote, maar uiteindelijk kan alles. Misschien is het kiezen van het kleurenpalet nog het moeilijkste!

Toen Melissa en Katrien na een uurtje even voorstelden om te pauzeren ging iedereen vrolijk verder met borduren, ze hadden de smaak te pakken.

Om tien uur was het afgelopen, het werk was nog niet af, maar dat kon natuurlijk ook niet, daarvoor gaat borduren te traag. Ik denk dat iedereen content was. Nu ben ik wel kei-kerjeus naar de resultaten.

Ook goesting in deze workshop? Studio fijn heeft een nieuwe datum vastgelegd. Je kan je hier inschrijven.

Met dank aan Melissa voor de foto's.

376 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page