top of page

Aeschynanthus Mona Lisa


De Aeschynanthus Mona Lisa of Lipstickplant heeft zijn naam niet gestolen: als er bloemen aankomen, lijken die in eerste instantie op een lippenstift. Hij wordt ook Schaamrood genoemd, dit is meer de letterlijke vertaling (uit het Grieks)en benadrukt waarschijnlijk het felle rood tegen de vrij donkergroene bladeren.

Oorspronkelijk komt hij uit Azïe, nu kan je hem hier als kamerplant kopen. In zijn natuurlijke omgeving is de Aeschynanthus een epifyt. Dit wil zeggen dat de plant op bomen leeft zonder daarop te parasiteren. Hij zorgt dus zelf voor zijn eigen voedselvoorraad en maakt geen gebruik van de voedseltoevoer van de planten waarop hij voorkomt.

Hij bloeit regelmatig, maar is ook erg gevoelig en kan de bloemen snel verliezen. Door de dikke vlezige bladeren verdraagt hij droge lucht, al is meer luchtvochtigheid beter.

Het is een ideale hangplant en dus schoon met een macramé plantenhanger.

Ik heb er twee en de ene heeft nu wél bloemen, de andere niet. Ze wisselen elkaar zo een beetje af precies. Ik geef twee keer per week water en af toe besproei ik de bladeren.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page