top of page

Philodendron scandens


De Philodendron scandens is een hangplant uit de familie van de Philodendrons. In het Engels: Sweetheart Philodendron. Terecht, de bladeren zijn hartvormig, vandaar dat hij zo geliefd is. De Monstera behoort ook tot deze familie. De verzorging is dus gelijk. Regelmatig water geven, niet te veel tegelijk. Ruimte en licht maar géén direct zonlicht. Besproeien vindt hij fijn.

In de handel zie je deze plant vaak geleid rond een stok, ik laat hem hangen. De takken zijn ondertussen zo lang, dat ik graag een paar stekken weggeef. Het vermeerderen gaat gemakkelijk, zet je stekje in water en als er worteltjes aankomen kan je hem in aarde zetten.

GIVE-AWAY

Schrijf een reactie op deze blog en misschien win jij wel een stekje. Volgende week kies ik de winnaars.

Bewaren

622 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page