top of page

Medinilla Magnifica


Deze plant stond al lang op mijn verlanglijstje en toen ik een paar weken geleden in het tuincentrum was, kon ik de verleiding niet weerstaan. Hij was ook in solden, dus dat hielp. Grappig dat ook planten in de uitverkoop kunnen zijn.

Er leek niets mis mee, dus ging 'm in mijn winkelkar. Thuis zette ik hem in een grotere pot en staat hij te pronken op de schouw in de slaapkamer.

Nu weet ik ondertussen dat de Medinilla Magnifica geen gemakkelijke plant is om te onderhouden. Hij is van Filippijnse afkomst en is een epiphyt. Dat betekent: tropisch (en dus graag warmte) en hij groeit eigenlijk op takken van bomen in tropische regenwouden (en niet in een pot met aarde). Een epiphyt is dus een plant die groeit op andere planten zonder er schade aan te richten of voeding weg te nemen. Net zoals de orchidee. En de orchidee kan je toch ook gewoon in een pot met aarde zetten thuis? Dan zal de verzorging wel meevallen.

Ik leer: niet teveel water geven, hij haalt vocht uit de lucht. En warmte. Dat wil zeggen dat ik 'm zal moeten verhuizen naar een warmere plek in huis waar voldoende luchtvochtigheid is.

En dan zien of ik hem levend kan houden.

Nu geniet ik nog van de bloeitijd en de geweldige roze bloemen want binnenkort vallen ze er af en moet ik wachten tot volgend jaar.

112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page