top of page

Duwnaald


Vanmorgen gaf ik mijn eerste punch needle workshop. Altijd een beetje spannend, zo'n eerste keer weer. Is het materiaal in orde? Wat moet ik allemaal vertellen? Is de groep niet te groot? Raakt het werk af tijdens de duur van de workshop?

De helft van de deelnemers waren bekende gezichten (die waren al eens geweest of ken ik), fijn dus. Het materiaal stond klaar, het testje was gemaakt dus dat moest lukken binnen de aangegeven duur. Alleen had ik me van uur vergist, waardoor het om 13u eindigde ipv 14u. Drie uur was wel echt nodig. Zelfs met de dikke wol en grote naalden ben je effe bezig.

Gelukkig konden de meesten langer blijven. Mea culpa.

Tijdens het punchen vroeg iemand of er een nederlands woord bestaat voor 'punch needle'. Dat wist ik niet, dus werd het 'duwnaald'. Achteraf stuurde iemand me 'ponsnaald' door. Ik vind duwnaald beter.

Misschien een idee voor het woord van het jaar?

79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page