top of page

Steen


Vorig weekend hadden we vrienden op logé uit Nederland. Johan werd zestig en wou liever niet thuis zijn op zijn verjaardag. Niet dat hij niet van verjaardagen houdt, integendeel, maar wil dan liever ineens een deftig feest geven. Dat feestje komt nog wel daar, als het weer warm weer is en buiten kan.

Soms kan je mensen tegenkomen in je leven waar je een klik mee hebt (dat worden dan vrienden) maar die je niet vaak ziet. De keren dat je ze wél ziet is het altijd feest. Zo was het vorig weekend dus. Een klein feestje werd het toch.

Hoewel wij niet de jarigen waren hadden ze ook cadeautjes bij. Waaronder deze illustratie:

Altijd spannend vind ik, kunst aan iemand geven. Maar toen we het cadeaupaier opendeden (waar een gedicht van Dylan Thomas opstond) en de tekening zagen waren we direct verkocht.

De illustrator , Paul Van Der Steen aka Steen uit Deventer begon met tekeningen voor kinderbladen maar werd bekend voor zijn jounalistieke tekeningen voor Het Parool. Sinds 2011 tekent hij elke vrijdag voor NRC's boekenbijlage.

Dit werk stelt Dylan Thomas voor. Vandaar het gedicht op de verpakking, maar zo ver was u al.

Om je een idee te geven van Steen's werk:

Het weekend was erg aangenaam, dat hoef ik verder niet uit te leggen. En Dylan Thomas hangt nu in onze eetkamer te blinken.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page