top of page

Een speldenkussen


Gisteren gaf ik een workshop 'petitpoint'.

Kort samengevat is dat borduren op een stramien (afhankelijk van de steken krijgt dat dan nog andere namen zoals Bargello, Gobelin of Kelim borduren).

Het was de eerste keer dat ik deze workshop gaf, dus dat is toch een beetje spannend.

Een goede voorbereiding is alles (heb ik in mijn leerkrachtenopleiding erin geramd gekregen).

Het materiaal was in orde, ik had héél veel DMC wol gekocht (veel te veel omdat ik niet kon kiezen). De voorbeelden waren er, alles was uitvoerig uitgetest. Er waren voldoende inschrijvingen, niet onbelangrijk voor een workshop, haha.

Een kleurenpalet kiezen was misschien nog wel het moeilijkste voor de deelnemers (keuzestress).

Eigenlijk ging iedereen vlot aan de slag. Na mijn uitleg werd het ook muisstil, zo'n concentratie.

De timing is moeilijk in te schatten, borduren is een traag proces en iedereen werkt op een ander tempo. Ik had drie uur voorzien, zoals bij de meeste workshops, maar we zijn een half uurke 'over tijd gegaan'. De speldenkussentjes waren wél af.

Niet dat dat moet vind ik, het borduren op zich is een heel rustgevende handeling.

Maar het is voor herhaling vatbaar vond ik, hopelijk vond de rest dat ook.

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page