top of page

Maranta leuconeura


Er is een nieuwe plant in huis: deze Maranta leuconeura kerchoveana. Dat is een mond vol.

Op het potje zelf stond dat het een Calathea is, maar mits wat opzoekingswerk kwam ik dus uit bij Maranta of Prayer plant (omdat hij zijn bladeren sluit 's nachts). Zijn tweede bijnaam is 'tien geboden plant' door de tien donkere vlekken op de lichtgroene bladeren. Gelovig plantje.

Het is familie van de Calathea trouwens. Dus hebben ze ook dezelfde verzorging nodig, dwz geen direct zonlicht en vocht. Tenzij ze in 'rust' zijn (dit herken je doordat de bladeren aan de uiteinden bruin worden), dan moet je niet teveel water geven.

Hij staat in bloei! Er komt zo'n lange spriet uit met een wit bloemeke aan.

192 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page