top of page

Illustreren door experiment


Ik zal nog eens reclame maken voor een speciale workshop die eraan komt: illustratie experiment.

Je weet dat ik naast textiel ook een boon heb voor papier, illustratie en natuur.

Loes Van Oosten dekt deze lading helemaal. Ze was al eerder te gast in Het atelier voor een workshop kroontjespen en stempelvormen, blockprinten en patronen maken, kind aan huis qua.

Nee, echt, Loes is superkieskeurig in het geven van workshops en komt in België alleen naar hier. Niet alleen voor de cake (denk ik toch).

Je herkent haar werk door de uitgepuurde tekeningen, erg grafisch ook.

Ze werkt vooral voor bedrijven en ontwierp al verpakkingen voor Albert Heyn, inpakpapier voor Ompak, ze heeft haar eigen behanglijn (Walls by Loes Van Oosten) en stoffen (Cotton + Steel).

Binnen een maand komt Loes naar Het atelier voor een workshop illustratie experiment.

Wat moet je je daarbij voorstellen?

Illustreren dus.

Maar raak je al in de stress bij het idee dat je een illustratie moet gaan maken? Heb je in je hoofd hoe het zou moeten worden, maar komt het niet uit je vingers op papier?

Daarom gaan we experimenteren!

Vanuit het experiment kunnen oorspronkelijke ideeën ontstaan. Verrassende ideeën die je vooraf nooit had kunnen bedenken. Dit geeft je een gevoel van creatieve vrijheid en ruimte, waardoor je geïnspireerd raakt en er iets nieuws kan ontstaan.

Door middel van speelse en verrassende opdrachten maak je kennis met verschillende manieren van beeld maken. Tijdens deze opdrachten werken we met verschillende materialen en leer je nieuwe mogelijkheden zien. Aan het einde van de namiddagmiddag (de workshop duurt 5u!) ga je een illustratie uitwerken die voort komt uit je onderzoek. Je gaat naar huis met meer inzicht in je eigen creatieve proces, met makkelijke opdrachten die jou inspireren om ook thuis aan de slag te gaan en een schat aan nieuwe mogelijkheden.

Dat klinkt niet slecht vind ik!

Afin, goesting gekregen? Dan is er goed nieuws, er is nog plaats! Hier kan je inschrijven.

151 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page