top of page

Logeren in een boomhut

Bijgewerkt op: 3 apr. 2021

Een paar weken geleden beslisten ief en ik om een midweek naar de Ardennen te gaan, een week voor de paasvakantie, om de drukte voor te zijn. Toen was er nog geen sprake van Paaspauze.

Na wat zoeken botste ik op deze boomhut in Bertix:Ondertussen ben ik op een leeftijd gekomen dat ge mij niet meer voor mijn plezier in een boomhut moet steken. Omdat ik niet graag kou heb, en omdat ik 's nachts geen hol zie en steevast mijn bed uitmoet voor een pipi.

Maar toen ik deze boomhut zag, was ik op slag verliefd.

Een boomhut 2.0


De eigenaars hebben een geweldig vakantiehuis gebouwd, voorzien van alle comfort én nog smaakvol ook. Ja, er is warm water, een wc en een heerlijke douche. Een keuken zonder vaatwasser (maar dat hebben we thuis ook niet), wél een oven en schoon (lees: mooi) servies, er is slaapplaats voor 6 personen. Een master bedroom op de mezzanine (boven de eetkamer) waar ge 's morgens wakker wordt van de vogels die op het dak lopen.

Eén morgen zat er zelfs een roodborstje binnen!

Er is nog een apart slaapkamertje met een dubbel bed waar ook een mini-mezzanine aan is met nog eens twee slaapplaatsen. Nu zou ik niet aanraden om er met z'n zessen naartoe te gaan, tenzij ge het niet erg vindt om weinig plaats te hebben, maar met vier is prima, met twee is feest!

Er is niet echt een woonkamer, wel een grote eettafel in de leefruimte. Er is ook géén tv of wifi, neem maar boeken en gezelschapsspelletjes mee! Maar dé grote troef van deze boomhut is wel het geweldige terras. De hele dag door is er wel ergens zon.

Nu hadden we ook wel ongelofelijke chance met het weer, zodat we van 's morgens tot 's avonds buiten konden zitten, tot de zon onder ging. In de leefruimte is er wél elektrische verwarming, al weet ik niet of dat in de winter voldoende is.

Afin, ik laat de foto's voor zich spreken:


De boomhut ligt vlakbij de camping en het arboretum van Bertrix waar wandelroutes starten. Bij het toeristenkantoor in het centrum geven ze je met plezier plannetjes mee van alle wandelingen in de buurt.

We deden ook één pittige wandeling die vertrekt in Herbeumont (onderaan het fort), volg de 'blauwe 3' pijltjes. De wandeling volgt de Semois.
Voorlopig is er dus alleen deze cabane, maar de fundamenten van een tweede, grotere boomhut een beetje verder is al gebouwd. Ik denk dat we nog eens terug moeten...
633 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page