top of page

Paris, mon amour

Vorige week verraste mijn liefste me met een verjaardagstrip naar Parijs. Eerst wist ik niet waar we naartoe zouden gaan, maar hij vertelde het me toch een paar dagen vooraf.

Omdat hij wist dat ik dan graag nog wat leuke adreskes bij elkaar wou sprokkelen.

Omdat ik dan misschien toch niet teveel moest inpakken.

En dat ik mijn badpak niet moest meenemen, haha.


We vertrokken maandag met de trein, een kleine twee uur later kwamen we aan in Paris Nord. Dat is knal in de stad, makkelijker kan eigenlijk niet.

De zon scheen in de stad, dus wandelden we naar ons hotel. Een wandelingske van een veertigtal minuten. Chance dat ik geen grote valies mee had.Dit was French Theory, een tof boetiekhotelletje in Quartier Latin (5e arrondissement), achter La Sorbonne, de universiteit van Parijs.


Parijs in onderverdeeld in 20 arrondissementen (wijken), de telling begint in het centrum aan het Palais Royal (1e arr) en gaat in een spiraal naar buiten toe tot aan de Phéripherique, dat is 'de ring' rond Parijs.

Ik zoek dan ook adreskes per wijk om het overzicht te behouden en zal ze ook in die volgorde overlopen. In sommige arrondissementen zijn we niet of amper geweest, die skip ik.


We deden geen musea deze keer, al zijn die zeker ook de moeite als je nog nooit eerder in Parijs was.

Ik schreef al eerder over Parijs, check dit hier .


Ik schrijf niet over café's en restaurants, wat dat betreft kan je niet veel fout doen, laat je leiden door je goestingskes en buikgevoel.


We verplaatsen ons te voet (goed voor de stappenteller) of met de fiets. Sinds een paar jaar is het fietsbeleid in de stad enorm vooruit gegaan, er zijn veel fietspaden en ze hebben er Vélib, een fiets uitleensysteem met meer dan 300 stationnekes over de hele stad (5€pp per dag). De metro is ook een goed alternatief om snel van A naar B te gaan, maar het was mooi weer en buiten zie je altijd meer vind ik.


1e

La Samaritaine is een zeer oud grootwarenhuis dat pas in juni na een gigantische renovatie weer openging. Een prachtig gebouw om zeker eens in rond te lopen.

9, Rue de la monnaie (de straatnaam is erg toepasselijk)


3e

Merci is een zeer inspirerende conceptstore met een grote binnenplaats in thema. Daar wip ik altijd even binnen als ik in de buurt ben.

11, Boulevard Beaumarchais


Het thema was deze keer breigoed, dus de fiat op de binnenkoer kreeg voor de gelegenheid een jasje van Donna Wilson


Empreintes is een winkel/expo ruimte met hedendaags handwerk van verschillende kunstenaars.

5, Rue de PicardiePapier Tigre is een frans papiermerk. Denk kleuren, strak, notaboekskes, stiftjes.

5, Rue des filles du Calvaire6e

Marin Montagut is een mooie winkel met homeware en een vintage look.

48, Rue Madame


7e

Le Bon Marché is altijd leuk. Vergeet de eet afdeling niet...zo mooi.

24, Rue De Sèvres


Deyrolle is een institiuut. Pachtige winkel tot de nok toe gevuld met opgezette dieren.

46, Rue du Bac


10e

Macon&Lesquoy. Als fan van dit merk in geborduurde broches en patches was ik zeer blij dat ik hun winkel kon bezoeken.

37, Rue Yves ToudicLa Trésorerie, een soort franse Dille&Kamille

11, Rue du Chateau d'eau11e

Klin d'oeuil/Café Klin is mijn favoriete winkel in Parijs. Ook omdat de zussen Virginie en Emilie ongelofelijke ondernemers zijn, ze workshops organiseren (ja, ik gaf er ook al daar) en er in slagen om de spullen die ze verkopen steeds verrassend en fris te houden. Bovendien hebben zu naast hun winkel en atelier ook nog een lunch plek geopend. Straffe madammen!

6, Rue Deguerry

L'amour fou, een nieuwkomer in Parijs. Interieur, speelgoed, hebbedingen in een fris interieur, I like!

3, Rue Sedaine

12e

Rue Crémieux, dat is een instagram straat met gekleurde huisjes. Pas op dat je niet in de weg loopt van de vele fotoshoots :-)

Rue Crémieux

La Coulée verte René Dumont, om efkes te verademen. Deze groene strook werd bovenop een viaduct gebouwd. Tof om eens over te wandelen. Onder de bogen zijn allemaal kunstenaars ateliers.

Avenue Daumesnil18e Montmartre

La Récyclerie, een bar restaurant in een oud treinstation in het noorden van de stad met een zeer ecologische inslag! Wandel ook eens door de tuin.

83, Boulevard Ornano
La maison rose, een restaurant (waar we niet aten), maar vooral erg fotogeniek.

2, rue de l'abreuvoir


Het foto kotje uit Amélie Poulin

53, Rue des trois frères


Cimetière de Montmartre ligt voor een stuk onder een brug. We wandelen graag rond over oude kerkhoven, het is er rustig, maar staan vaak ook vol oude grafzerken. In dit kerkhof worden nog steeds mensen begraven trouwens. De moeite!Parijs is ook vooral kijken en genieten.

Kijken in poorten die openstaan, daar zitten vaak pareltjes achter, kijken naar de vele graffiti werken, kijken naar de mensen en de gebouwen.

Genieten van de terraskes met hun mooie rotan geweven stoeltjes, genieten van het lekkere eten en drinken én genieten van elkaar!

Op tram 51 stappen kost op die manier geen enkele moeite.454 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page