top of page
Button
Sjiek magazine - 4 april 2020
het atelier van eva v in Sjiek magazine
Flair België - april 2020
het atelier van eva v in flair
Koel magazine - issue 9 - 2020
Het atelier van eva v in koel magazine
hetateliervanevav in koel magazine
het atelier van eva v in Koel magazine
Tekst: Lotte Philipsen
Het nieuwsblad - 23 september 2019
Tekst: Thierry Goeman
het atelier van eva v in het nieuwsblad
Het laatste nieuws - april 2019
Tekst: Bjorn Coquyt - Foto's:: Bieke Claessens
het atelier van eva v in Het laatste nieuws
Het atelier van eva v in Het laatste nieuws
Het atelier van eva v in Het laatste nieuws
Nest - december 2018
Het atelier van eva v in Nest
Flair - november 2018
Het atelier van eva v in Flair
VT wonen België - november 2018
Tekst: Anne-Catherine Gerets
Het atelier van eva v in VT wonen
Het atelier van eva v in VT wonen
Maison slash - oktober 2018
Tekst en foto's: Lobke Gielkens
Het atelier vn eva v in Achter de voordeur van Maison Slash
La maison victor - juli augustus 2018
Tekst: Lobke Gielkens - Foto's:: Felicia Van Ham
Het atelier van eva v in La maison victor
Het atelier van eva v in La maison victor
Het atelier van eva v in La maison victor
Libelle België - mei 2018
Ontwerp en styling: Eva Verbruggen - Foto's:: Karel Daems
Nest magazine - mei 2018
Tekst: Katrien Depoorter - Foto's: Bieke Claessens
VTMnieuws - maart 2018
klik op de foto om het filmpje te zien - Valérie Reynaerts
Elle België - december 2017
Op het verlanglijstje van Tine Zwaenepoel, redacteur
Insta interieur - oktober 2017
Tekst: Anne-Catherine Gerets, Foto's: Tasja Van Rymenant
Nest magazine - oktober 2017
Koel magazine - issue 3 - juni 2017
Tekst: Soetkin Bulcke, Foto's: Eva Vlonk
Cover atelier veritaskrant - maart 2017

Het Atelier van Eva V

Eva Verbruggen | Heeft van handwerken haar beroep gemaakt | Freelance ‘crafter’ | Passie voor textiel, papier en natuur | Didactische achtergrond | Kennis doorgeven | Organiseert en geeft workshops | Iedereen op z’n gemak

Website hetateliervanevav.be | Weblog zezaflor-blogspot | Instagram @hetateliervanevav | Facebook @hetateliervanevav | Verkoop: via hetateliervanevav.tictail.com

 


Cadeautip van de dag: Doe eens een workshop cadeau
(tekst: Nele Annemans)
 
'

Wil je dit jaar origineel uit de hoek komen? Geef dan eens een workshop cadeau. Want bij het atelier van Eva V. leer je iets bij, zit je in een prachtige ruimte, word je verwend met hapjes en wijn en ga je niet met lege handen naar huis. Kortom: het perfecte cadeau om samen uit te testen.

Bekijk het aanbod op www.hetateliervanevav.be.

Atelier veritas - oktober 2016
Eva Verbruggen, creatieve duizendpoot.
'Delen is de pret vermenigvuldigen'
Wie? Eva Verbruggen, ontwerpster, styliste en creatieve duizendpoot

Wat? “Ik geef in ‘Het Atelier van Eva V.’ workshops zoals macramé, weven, gift wrapping en borduren, maar nodig ook andere creatieve geesten uit om workshops te komen geven over dingen die ik heel leuk vind, maar waar ik geen expertise in heb, zoals: handlettering, phytplants, werken met veldbloemen, keramiektransfer, boekbinden. Ik leer zelf ook graag bij!”

Gezin? Getrouwd met Ief, moeder van Flor (18) en Whoopi (16)

Hobby’s? “Alles wat werkgerelateerd is (haken, weven, borduren, …), straattheater (ik speel samen met ief ‘info*matic, een non-verbale straatact), Majoretski (een majorettegroep uit Borgerhout).”

Ik word gelukkig van … “mijn gezin/lekker eten & drinken/post krijgen: echte brieven/vrienden/lachen/(veld)bloemen/vakantie/hete zomeravonden.”

Wat vind je zo leuk aan wat je doet? “Ik vind het prettig om dingen te creëren, om te onderzoeken hoe een techniek in elkaar zit, dat uit te proberen - met vallen en opstaan - en dan door te geven aan anderen. De ontwerpfase is een solo gebeuren, bij de workshops ontmoet ik dan weer mensen, die mix is fijn.

Creaties voor Veritas? “Wandtapijtjes en kettingen: de bohemien look is erg in en daar sluiten deze werken goed bij aan. En hippe borduurwerkjes. Borduren is meer dan alleen kruisjessteek, je kunt er ook een vrolijke twist aan geven door een tekst te borduren of op een foto te werken. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen dit kan leren. Ik geef nu al workshops in deze technieken, stap voor stap, met voor- en nadoen, en er is nog nooit iemand geweest die iets niet geleerd kreeg.”

Filmpje

Libelle healthy & happy - september 2016
Eindelijk kan Eva zich toeleggen op wat ze het allerliefste doet: met haar handen bezig zijn.
(tekst: Sanne De Lee, foto's: Karel Daems)
 
'Als kind zat ik al te friemelen met alles wat ik in mijn handen kreeg. Tekenen, naaien, vouwen, haken, als ik maar iets kon maken. Nu nog steeds: ik kan niet televisiekijken zonder een haak- of borduurwerkje op schoot en op restaurant zit ik bij wijze van spreken origami te vouwen van de rekening. (lacht) Maar tegelijkertijd is creativiteit voor mij een echte uitlaatklep. Dus toen mijn job als etalagestylist onverwacht wegviel, besloot ik er ten volle mijn tijd in te stoppen. We hadden het oude magazijn achter ons huis net helemaal opgeknapt en speelden al langer met het idee om die ruimte te verhuren voor bijvoorbeeld lezingen, vergaderingen, fotoshoots of yogalessen. Ik begon met workshops rond borduren, macramé, weven en haken. Een borduurring met een grappige quote of een plantenhanger in macramé: met oude handwerktechnieken maak ik nieuwe, hippe spulletjes."
Benieuwd naar Eva's workshops? hetateliervanevav.tictail.com
Gondola - september 2016
Weekend knack - april 2016
Eva Verbruggen
knoopt en weeft hippe plantenhangers en wandtapijten.
 
(tekst: Iris De Feyter, foto's: Debby Termonia)

Weven, haken, macraméknopen, borduren: de Antwerpse Eva Verbruggen is van alle markten thuis. In september startte ze haar “Atelier van Eva V.” waar ze allerhande workshops geeft. “Ik ben opgeleid als lerares, maar ik combineerde dat altijd met creatieve jobs. Zo had ik een paar jaar samen met een vriendin een eigen kindermerk. Ik heb een tijd gehaakte juwelen gemaakt voor kledingwinkels en ik werkte twee jaar als visual merchandiser. Zo lang ik me kan herinneren ben ik al bezig met knutselen en prutsen. Als kind zat ik altijd te plakken en te knippen. En toen ik moeder werd, leerde ik mezelf haken om voor mijn zoontje een mutsje te kunnen maken. Ook volgde ik jarenlang naailes,” vertelt de übercreatieve Eva. “De workshops zijn een perfecte combinatie voor mij. Ik ben bezig met mijn hobby handwerken. En ik profiteer van didactische achtergrond. Iets uitleggen, kost me totaal geen moeite. Ik maak ook zelf dingen die ik verkoop. Maar ik vind het eigenlijk nóg leuker om mijn kennis te delen.”

Het achterhuis van haar woonst in Borgerhout knapte Eva helemaal op tot polyvalente ruimte waar ze haar workshops geeft. Momenteel op het programma staan macramé plantenhangers, geweven wollen wandtapijten, geborduurde quotes. “De meeste technieken heb ik al in de vingers. Macramé leerde ik bijvoorbeeld nog op de basisschool. Wat ik nog niet kan, leer ik mezelf aan, via tutorials. Maar ook gewoon door trial and error. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe ideetjes. Zo ben ik nu aan het experimenteren met borduren op foto’s en wandtapijtjes van macramé. Eens ik het zelf helemaal onder de knie heb, giet ik het in een workshop format.” De meeste cursisten hier zijn vrouw en jong: 20-ers en 30-ers. “De herinnering die ik heb aan handwerken van de jaren ’70 kennen zij niet. Voor hen heeft het geen ouderwetse oma-connotatie. Ze vinden het nieuw en hip,” pleit Eva die haar workshops ook een stevige dosis 21e eeuw meegeeft. Borduren doen ze niet met de klassieke kruissteek en de patronen van weleer gooit ze overboord. Liever een coole quote in fluokleurtjes. “Tegenwoordig vind je zoveel toffere kleuren en soort wol en garen dan vroeger. Dat geeft een frisse toets aan het handwerken. Bovendien komen de maaksels te hangen in hedendaagse interieurs,” aldus Eva. “Veel van mijn cursisten hebben een creatief beroep – denk aan grafisch designers of accessoire-ontwerpsters – maar zitten veel achter hun computer. Ze komen naar hier omdat ze zin hebben om iets met hun handen te maken. Het valt me op hoe zen de sfeer vaak is tijdens workshops. Veel mensen zeggen me dat ze zo graag naar hier komen. Er gaat duidelijk een meditatief effect uit van handwerken.”

De spullen van Eva koop je via hetateliervanevav.tictail.com. Hier kan je je ook aanmelden voor haar workshops.


 
Een paar weken geleden volgde ik een workshop weven bij Het Atelier van Eva V.
Na drie avonden (en nog wat afwerking thuis) was dit het resultaat.
Het is nog niet perfect, maar als eerste proefstukje ben ik er helemaal blij mee. Op zich ben ik niet zo'n workshopmens (ik zoek de dingen altijd liever zelf wel uit), maar de workshops van Eva zijn een echte aanrader. De ruimte is schitterend, de sfeer gezellig (wijn! thee! snoepjes!) en ik heb dankzij Eva ontdekt dat je van weven echt helemaal zen kunt worden, zelfs midden in één van de drukste weken van het jaar.
Zalig!
Eva leerde ons verschillende weef- en knooptechnieken die je natuurlijk eindeloos kunt combineren, ook met verschillende kleuren en soorten van garen, dus nu het 'testweefsel' af is kriebelt het al weer om snel een nieuw werkje op te zetten.  En om zelf nog wat verder te experimenteren natuurlijk... zo zijn we wel.
bottom of page