top of page

Een zakdoek met een gehaakt randje


Heb je een verdrietige vriendin/moeder of eentje met een allergie? Dan is een zakdoek met een gehaakt randje een lief cadeau. Ik spreek uit ervaring want ik heb hiermee al glimlachen op mijn vriendinnen hun gezicht getoverd. Al dan niet tussen het hikken en snikken door.

Dit heb je nodig:

-een zakdoekje (een dames- of kinderformaat anders ben je keilang aan het haken en kan je het beter als tafelkleedje gebruiken)

-dun haakgaren

-een schaartje

-een hele fijne puntige haakpen (1,0)

-haakpen 2,5

Zo maak je het (ik ga er vanuit dat je al een beetje kan haken, anders moet je even opzoeken hoe het moet, you tube zal je redden):

1.De eerste ronde

Haak, met de fijne haakpen allemaal vasten om het randje van de zakdoek (je prikt de haakpen dus door de stof om de 5mm), sluiten met een halve vaste.

2.De tweede ronde

Haak 3 losse, sla één vaste over van de eerste ronde en haak een vaste in de volgende steek. Haak nog een vaste en dan weer 3 losse. Herhaal dit tot je helemaal rond bent.

3.De derde ronde

Haak telkens 5 vaste rond de boogjes van de tweede ronde en 1 halve vaste in de vaste van de tweede ronde. Sluit met een halve vaste, knip de draad door, haal hem door de lus en stop het eindje in.

Klaar!

Nu alleen nog mooi inpakken. Ik stop er dit briefje bij:

« You cry a little,

and than you wait

for the sun to come out.

It always does. «

En als je geen zin hebt om te haken, of jezelf wil troosten omdat het niet lukt, kan je ze ook gewoon kopen.

546 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Daslook

bottom of page