top of page
Foto van schrijvereva verbruggen

Granola


Granola: Superlekker maar belachelijk duur in de winkel. En o zo gemakkelijk om zelf te maken. Ik heb recht van spreken want ik kook bijna nooit. Dat doet mijn man, en hij doet dat goed. Nu kan je granola maken nauwelijks koken noemen, vandaar dat ik dat af en toe maak.

Wat heb je nodig?

-Een oven

-Een grote ovenschaal

-Havermoutvlokken (ik vind zelf grote vlokken het lekkerste)

-Noten

-Quinoa

-Chiazaad

-Rozijnen/gedroogd fruit

-Agavesiroop

-Een bokaal om de granola in te doen

Hoe doe je het?

1.Verwarm je oven voor op 150°c

2.Doe de havermoutvlokken in de ovenschaal.

3.Hak de noten in stukjes, de hoeveelheid en welke doe ik altijd op gevoel.

4.Roer de noten onder de havermoutvlokken, ook de quinoa en het chiazaad.

5.Roer ook wat agavesiroop onder de havermout/notenmengeling.

6.Zet de schaal in de oven en de timer op 10 minuten.

7.Roer om en herhaal, maar nu 5 minuten.

8.Herhaal stap 7 tot je granola mooi bruin kleurt. Hoe minder je maakt, hoe sneller hij klaar zal zijn.

9.Laat goed afkoelen.

10.Voeg de rozijnen en /of het gedroogde fruit toe, roer om.Dit is optioneel, het is ook lekker om je granola met vers fruit te eten (of allebei)

11.Schep de granola over in een bokaal die je goed kan afsluiten.

12.Klaar!

Bewaren

Bewaren

108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page