top of page

Schulwebrahmen


Gisteren zag ik in de kringwinkel deze doos staan. De doos zelf vond ik al geweldig dus kocht ik 'm, zonder exact te weten of alles erin zat. Om te vermijden dat er stukjes uitgaan of meegenomen worden plakken ze die dozen in de winkel namelijk helemaal toe. Waarschijnlijk kan je dan wel vragen aan iemand om de inhoud te controleren, maar dat deed ik dus niet.

Pas thuis deed ik de doos open. Uit de gebruiksaanwijzing kon ik opmaken dat alles er nog in zat.

Op het weefgetouwtje zelf zat nog een weefwerk. Zo schattig. In de doos ook nog wat losse witte en zwarte wol. Dan probeer ik me voor te stellen van wie dit weefgetouw was en hoe het kind (dat veronderstel ik, want het is dus een speelgoedweefgetouwtje) hier aan zat te weven.

Bij het nalezen van de 'gebruiksaanwijzing' (voor een weef-leek krijg je dat nooit of te nimmer weer opgespannen) stond er dat ze de doos verkopen met een stukje weefwerk erop gespannen. Bij nader inzien denk ik dat dat de onderste vier gestreepte rijen zijn.

Vol goed moed was het kind verder gegaan met weven. Eerst nog wat strepen, tot de wol op was. Dat zie ik aan de kleine foutjes die er hier en daar in zitten. Daarna verder met zwart en nadien wit. Daar zie je het werk al goed versmallen (wat komt doordat je alles te strak aantrekt) en dan houdt het op. Was het kind het beu? Of was het onduidelijk hoe het nu verder moest?

Dat ga ik natuurlijk nooit weten. Ik ben in ieder geval blij met het kleine houten weefgetouwtje. En ik zal het eens testen. Dan laat ik de foto's hier zien.

80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kleur

bottom of page