top of page

Eindhoven


Vrijdag ging ik met Leen een dag naar Nederland. Dat doen we af en toe, omdat ze in Nederland een Deense winkelketen hebben die wij "de zusters" noemen, en die heb je voorlopig nog niet in Belgïe. We worden daar ook allebei blij van namelijk.

Eindhoven zou het deze keer worden. Niet direct de stad in Nederland die me het meest aantrekt, maar na vrijdag moet ik mijn mening herzien. Leen rijdt, en ik zoek de juiste adressen, dat is ondertussen de afspraak. Gelukkig is er dan Pinterest. Eindhoven kende ik eigenlijk alleen van Piet Hein Eek, waar ik al een paar keer naartoe ging (en dan meteen weer wegreed naar een andere stad) of één keer van de Dutch design week, wat ook zeker de moeite was (maar pas in oktober plaatsvindt). Via de blog van Bubblemint kwam ik wel wat interessante dingen te weten.

In het centrum van Eindhoven, waar we begonnen aan onze tour, heb je al een paar leuke adressen. De regen viel met bakken uit de lucht, tof begin. Maar daar moesten we dus zijn voor de zusters,in de-verder-niet-zo-interessante straat. We stonden vlakbij geparkeerd dus konden we onze zak ineens in de koffer droppen. Zo praktisch zijn we wel. Net toen we dachten dat de regen voor de rest van de dag zou zijn, was het droog.

Er is een grote Sissy-boy mét plaats voor een koffie (en taart of lunch). Ook Hutspot is de moeite.

Verder is 'Kleine berg' nog een goed straatje om door te lopen. Eten, drinken en een paar toffe winkels. We aten iets bij Welp.

Daarna reden we met de auto naar Strijp-S, wat vroeger de Philipssite was. Ondertussen is het een snel evoluerende broeiplaats voor creatievelingen en ondernemers geworden. We bezochten er onder andere Gusj market (interieur), Urban shopper (een mix van shop-in-shop winkeltjes) en Pastryclub (eten).

Van daaruit kan je gemakkelijk even te voet naar Piet Hein Eek, altijd een goed idee. Achterin zit Pinkie.

We sloten de dag af in Radio Royaal , het voormalige energiehuis in de site, met een lekker en royaal menu.

Ik denk dat we nog gaan terugkeren naar Eindhoven, het is alleszins de moeite.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Corsica 4

Corsica 3

Corsica 2

bottom of page