top of page

Amsterdam-Oost


Gisteren ging ik met een vriendin en mijn dochter op bezoek bij Julia, de dochter van de vriendin die op kot zit in Amsterdam. Normaal gezien ging de andere vriendin met haar dochter ook mee, maar daar kwam de proclamatie van haar zoon spijtig genoeg tussen. (Spijtig omdat ze niet mee kon, niet van de proclamatie natuurlijk, we zijn trots op zijn afstuderen).

Afin, zijt ge nog mee?

Julia zit op kot in Diemen, een dorp (wijk) in Amsterdam. We parkeerden er de auto en keurden het kot (goed).

Van daaruit namen we de trein richting Amsterdam-centrum om een koffie te gaan drinken bij Bar Botanique.

's Middags lunchten we bij De kas, een restaurant dat al lang op ons to-do lijstje stond. Fijne locatie, gezond, vegetarisch en met vooral groenten uit eigen serre. Het ligt in Park Frankendael, een oase in de stad.

Na de lunch struinden we door de Linaeusstraat, waar je onder andere All the luck in the world hebt, een toffe winkel (mét koffiecorner en taart).

Daarna namen we de tram naar het KNSM eiland. Daar heb je Sissy-boy en Pol's potten. Bij deze laatste zijn ze een kei in styling vind ik. Nu stonden er uni-gekleurde reuze (nep)planten, zoals deze blauwe (hij was echt blauw, ook al ziet hij er hier paars uit).

Van daar uit wandelden we terug, door een straat waar ik nog nooit eerder was, de Czaar Peterstraat, en die me aangenaam verraste.

Julia kocht een stuk kaas bij Kef. Check de muurtekening!

Safety first, zelfs voor peuterfietsen.

's Avonds aten we nog wat Vietnamees streetfood bij Bar Basquiat in de Javastraat. Schoon einde van de dag. Alle meisjes waren content.

Kijk voor meer adresjes ook eens hier. In de meeste kleine boetieks en restaurants vind je trouwens gratis stadsplannetjes met goede adressen er op.

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Corsica 4

Corsica 3

Corsica 2

bottom of page