top of page

Weefwerk


Van mijn eerste zelfgeweven stof (op mijn grote Glimakra weefgetouw) maakte ik al eens een kussen. Daar schreef ik hier al over.

Nu probeerde ik ook eens een toilettas/portemonnee/zakje met rits.

Dit had ik nog nooit eerder gemaakt, een beetje een uitdaging dus.

Er moet een voering in, dus ge moet een stofke hebben dat erbij past (geen probleem om in mijn berg stoffen eentje te vinden dat kon dienen), maar het was precies een eeuwigheid geleden dat ik mijn naaimachine nog eens bovengehaald had. Dat is wel gelukkig zoiets als fietsen, ge verleert het nooit.

'k Vond op Pinterest een handige tutorial en ben beginnen knippen. Zonder meten enzo, gewoon op gevoel. Het was dan ook een probeersel. Nu kijken alle naaisters vol afgrijzen naar hun scherm, niet meten? Aaargh.

'k Heb wat liggen sukkelen met de rits (zal nooit mijn beste vriend worden), maar had dan uiteindelijk toch iets wat op een tasje leek (de binnenkant is niet voor publicatie vatbaar).

Daarna testte ik een andere tutorial uit en dat ging beter. Ook de binnenkant ziet er nu goed uit.

Jeuj!

Nu kan ik weer stoffen bij-weven, want die eerste lap is op.

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Daslook

bottom of page