top of page

Borduren op een tennisracket


Een tijdje geleden vroeg Atelier veritas me om op een paar voorwerpen te borduren. Ik maakte een ontwerp voor een kolibrie op een zeefje, daar schreef ik hier al over. Maar ik borduurde ook op een vintage tennisracket. Dat had ik al eerder gezien bij Danielle Clough ,zowat de queen van het tennis-racket-borduren. Ik denk dat zij hier ooit mee begonnen is en heeft al prachtige dingen gemaakt. Het leek me plezant om eens uit te proberen. Ik heb immers het warm water niet uitgevonden. Ik maakte wel een eigen ontwerp, zomaar kopiëren zou ik niet doen (mag ook niet zomaar). Ook omdat het een opdracht was en de bedoeling is om het door klanten wél te laten namaken. Dus tekende ik een bloem.

Op de rommelmarkt kocht ik een oude tennisracket. In de kringwinkel vind je die ook vaak voor een appel en een ei.

Ik tekende eerst de bloem op papier (je kan ze uitprinten) en dat plakte ik op de racket tegen de achterkant. Daarna borduurde ik met katoendraad en een naald de grote vormen van de bloem, door het papier.

Als je vorm hebt, mag het papier er af en wikkel en knoop je de draad tussen de snaren, zodat je een vollere basis krijgt.

Hierop ga je dan andere kleuren en details borduren. Het patroon en de juiste materialen vind je hier.

De racket kan je dan aan een nageltje tegen de muur hangen. Goed geslaagd vind ik!

126 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Daslook

bottom of page