top of page

Een punch needle tasje


Omdat ik aan het onderzoeken ben wat je zoal kan maken met de 'gepunchneedled' stoffen, maakte ik vanmiddag een tasje met twee stukken gepunchte stof. Met rits en al. Dat ziet er zo op foto héél mooi uit, maar het is verre van perfect. Ik leg even uit hoe dat ging.

Eerst punchte ik de stof. Twee lapjes op een stuk vintage stof (mix van wol/synthetisch). De stof spande ik goed op op een kader. Omdat de stof vrij donker is tegenover de lichte draad raad ik aan om iets lichter te kiezen als ondergrond. Aangezien ik deze stof nog had liggen sloeg ik mijn eigen raad volledig in de wind.

Ik tekende met een stift de grootte op de stof en de vlakken en punchte vrij grote steken waardoor je een geborduurd effect krijgt.

Toen had ik dit:

Dit is eigenlijk de averechtse kant, maar deze wou ik gebruiken als buitenkant van het tasje.

Ik gebruikte de Oxford punch needle #9 regular (dezelfde die ik tijdens de workshops gebruik en binnenkort ga verkopen in mijn webshop ) en stofdraden (cotton jersey) in de plaats van wol.

Van dichtbij ziet de binnenkant er zo uit:

Na het punchen trok ik de stof van het frame en knipte de lapjes uit met een dikke centimeter naadwaarde.

Uit een voeringstofke knipte ik dezelfde twee lapjes (iets groter dan het gepunchte stuk).

Een rits had ik ook nog liggen.

Voor het naaien van het tasje gebruikte ik deze gebruiksaanwijzig. 'Naailes voor beginners', haha.

Foefelen, twee keer een lap losmaken, een paar scheve naden én een naald gebroken.

Maar de rits zit erin. De voering ook. Dat is ook nodig om de lusjes niet los te trekken en uw gerief terug te vinden in het tasje.

Als toilettasje is het niet zo handig met deze dikke draad, maar ik denk wel dat het prima zou werken als laptop tas.

Wat zouden jullie maken?

548 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Daslook

bottom of page