top of page

Bauhaus weven


In 1919 werd in Duitsland "Bauhaus" opgericht. Een vooruitstrevende school voor ontwerpers, kunstenaars en architecten. De kunstenaarsschool evolueerde van een academie voor kunst & architectuur tot een cultuurbegrip.

In de school werd les gegeven op een manier die nooit eerder was vertoond. De studenten dienden hun eigen creativiteit te exploreren, door te werken met de meest uiteenlopende materialen. Er werd bewust en gedreven gezocht naar onder andere een architectuur die maatschappelijke impact heeft. Strak van lijn, eenvoudig van vorm en zeer functioneel.

In het Textielmuseum van Tilburg loopt een tentoonstelling over Bauhaus dat zich weerspiegelt in textiel. In de expositie "Bauhaus&" zien we buiten modern textiel in Nederland ook werk van een viertal kunstenaars van nu die zich inspireerden op de opleiding van toen. Een lijn van het verleden naar het heden.

Vorige week volgde ik een Masterclass weven, gegeven door de geweldige Hermine Van Dijck, waarbij we ons lieten inspireren door de expo.

Het museum is trouwens altijd de moeite om te bezoeken vind ik.

Aan het eind van de dag ging ik naar huis met een wandtapijtje, dat nu hangt te blinken in onze slaapkamer, maar ook weer veel extra weefgoesting.

GIVE AWAY

Wil je ook graag de expo bezoeken? Dat kan! Ik heb twee tickets om weg te geven (geldig tot 31 december 2019)

Schrijf in een reactie op dit bericht waarom jij graag naar het Textielmuseum wil gaan en uit alle deelnemers kiest mijn (erg) onschuldige hand een winnaar. Deelnemen kan tot woensdag 18 september.

277 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page