top of page

Borduren in opdracht

Regelmatig krijg ik de vraag of ik iets kan borduren in opdracht.

Dat kan ik zeker, ik vind het ook erg fijn om iets persoonlijk te maken.

Maar ik borduur alleen handmatig. Dat gaat niet zo snel als met een borduurmachine. Wat ook wil zeggen dat het niet goedkoop is omdat het uren vreet. Dat weet ondertussen iedereen die al eens iets met de hand borduurde.

Vaak haken mensen af omdat ze het dan te duur vinden. Wat ik begrijp hoor.

Je kan het uiteraard ook leren en zelf doen, lang leve de workshops!Soms willen mensen het echt en zijn ze ook bereid om ervoor te betalen. Zo kreeg ik onlangs een mail van Julie.

Julie verwacht haar eerste kindje en wou graag een stoffen hemel laten borduren om boven de wieg te hangen.

Ze was geïnspireerd geraakt door de huwelijkssleep van Angelina Jolie (die sleep was vol geborduurd met tekeningen van haar kinderen).

Of ik dan tekeningen kon borduren over dingen waar zij en haar man blij van worden? Zeker!

Julie kwam langs met de hemel, we kozen een kleurenpalet en we bespraken zoal wat er op kon komen. Een paar dagen later stuurde ik haar een tiental (zelfgemaakte)tekeningetjes door waaruit ze samen met haar man kon kiezen.

We beslisten dat we zouden starten met zes borduursels, de bedoeling is dat er in de loop van de jaren steeds bij kunnen komen.

Een soort van groei-werk.Een week later kwam Julie de hemel met zes geborduurde tekeningen ophalen. Ze hing het boven het wiegje en mailde me een paar dagen later met de vraag of ik er nog drie tekeningen bij kon zetten.

Tuurlijk!
Nu hangt de hemel te blinken boven het wiegje, klaar voor de komst van de baby.


Binnen een paar jaar komt Julie hier misschien terug, om er extra tekeningen bij te laten zetten voor een nieuwe baby...

Eerst maar genieten van het eerste kindje.

En als ze hier ineens voor de deur staat, dan zal ik haar met open armen ontvangen!


Wil je ook graag iets laten borduren?

Stuur me gerust een mail, dan bekijken we wat er mogelijk is.628 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Daslook

1 comentário


Super!

Curtir
bottom of page