top of page

DIY terrazzo

Terrazzo is Italiaans voor terras.

Bij terrazzo worden marmerkorrels of stukjes ander materiaal (glas bijvoorbeeld) in cement gegoten, vermengd en na het drogen wordt dit dan gepolijst. Het is een prachtige techniek die je vaak nog ziet in trappen van oude gebouwen. Hij maakte de afgelopen jaren een serieuze opmars in interieurs. Je ziet het in vloeren, wastafels, trappen, aanrechten, maar ook in accessoires.

en in workshops dus, wat mij dan weer heel blij maakt.


Afgelopen zaterdag was Bie van Très Bie(n) hier te gast (voor de tweede keer) om een workshop terrazzo te geven. Tijden de workshop maken we een schaaltje en twee onderzetters, of vier onderzetters.Het leuke aan de techniek is dat je zelf de kleuren mag kiezen van de stukjes én ze ook gaat maken.

We werken niet met cement maar met een composiet op waterbasis.Alle deelnemers mogen dus eerst drie kleuren mengen en deze uitsmeren op bakpapier. Wanneer ze droog zijn worden ze in stukjes verbrokkeld.

Daarna maak je het basismengsel waar je de stukjes aan toevoegt en dan giet je het hele goedje in een mal. De basis kan je wit houden of er ook een kleurtje aan toevoegen. Er zijn geen lelijke resultaten, de combinatie is altijd tof én je kan de kleuren dus afstemmen op je eigen interieur.Wanneer dit droog is wordt alles nog opgeschuurd om de kleuren zichtbaarder te maken en alles glad te krijgen.

Vervolgens komt er nog een laagje vernis op.


Aan het eind van de workshop ga je met je hele set naar huis, alsof je het kocht in een designwinkel!

Supertof dus en je hebt absoluut geen ervaring nodig. Bie begeleidt je vakkundig doorheen alle stappen.


Goed nieuws, Bie komt snel terug én er is nog plaats.

Op 9 april én op 21 mei.

First come, first served...


4.560 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Daslook

コメント


bottom of page