top of page

Een lappenjas

Ik liep al een tijdje rond met het idee om een gewatteerd patchwork/quilt jasje te maken. Zo'n one size fits all-model.Na wat zoekwerk vond ik het Molly patroon uit Fibre Mood .

Ik bestelde de online versie en zocht katoenen stof bij elkaar, 'niks kopen, gebruiken wat je hebt' zei het stemmeke in mijn hoofd.

Het patroon print je uit, de werkbeschrijving kan je downloaden. Ik maakte de XL voor het oversized effect.

Voor de voering gebruik je eigenlijk een katoenen batting, maar ik verving ze door sweaterstof die ik ook nog had liggen. Het enige nadeel hiervan is dat er wat 'pluis' mee door de borduurgaten komt piepen.

Het Boro-borduren was de grootste uitdaging. Niet moeilijk, maar het duurde langer dan verwacht. Je zet heel veel steken (Sashiko) naast en onder elkaar. Hier gebruikte ik een fijne haakkatoen voor in zacht groen.

Ik ben er een week lang elke dag een paar uren zoet mee geweest (en heb wat extra eelt op mijn vingertopkes).
Het patroon is verder absoluut niet moeilijk. Het bestaat uit 4 delen: een voorpand (2x knippen), een rugpand, een mouw (2x knippen) en een zak (2x knippen). Alles wordt dan bij elkaar gehouden door een biais (had ik toe-val-lig ook nog liggen).

Het toffe is dat de jas ook omkeerbaar is, je maakt dus eigenlijk twee jassen, ha!Dit smaakt naar meer, misschien doe ik dan een versie met minder Boro.
737 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page