top of page

Goddelijk gemberbier

Ik beloofde het al op instagram, dus hier is het recept voor het gemberbier.



Met grote dank aan Bart, die me het drankje liet proeven en me zijn recept doorgaf (hij had het zelf ergens uit een magazine, geloof ik).


Het leuke aan dit drankje is dat je maar vier ingrediënten nodig hebt, bio gember, water, rietsuiker en een citroen.

Verder elke dag een beetje tijd en een portie geduld.



Hier gaan we:

1.Vul een bokaal met 500ml kraantjeswater en zet deze onafgedekt 24 op kamertemperatuur

2.Voeg 30gr geraspte gember (met schil) toe en 30gr rietsuiker. Roer en dek dit af met een doek, laat de pot op kamertemperatuur staan.

3.Dag 2-7: elke dag ongeveer 1 cm geraspte gember en 1 eetlepel rietsuiker toevoegen, roeren. Steeds afgedekt met een doek op kamertemperatuur laten staan.

4.Na 7 dagen is de basis klaar.

5.Roer het mengsel en neem 125ml apart. Voeg 90gr geraspte gember toe + 180gr rietsuiker + 1,5 liter water + sap van 1,5 citroen.

6.Laat dit mengsel 2 dagen in de pot staan, afgedekt met doek en op kamertemperatuur.

7.Zeef het mengsel en giet het in flessen met een beugelstop.

8.Nu weer minstens twee dagen laten staan op kamertemperatuur om prik op de fles te krijgen.

Let op bij het openmaken of de drank spuit eruit!



Extra tips:

-Als je merkt dat er na twee dagen nog geen prik op je bier zit, wacht dan nog even langer.

-Als je de flessen té lang ongeopend laat zouden ze kunnen ontploffen, laat daarom soms voorzichtig een beetje druk van de fles af.

-ief maakte al verschillende keren het recept en experimenteerde ook al met een beetje minder suiker. Dat werkt prima.


633 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Daslook

bottom of page