top of page

Rabarbersiroop

Ik kreeg een paar stengels rabarber cadeau.

Normaal gezien zou ik die stoven zoals appelmoes, maar nu koos deze keukenprinses (lees: luie kok) ervoor om er siroop van te maken.

Ik zocht een recept online en kwam uit bij libelle lekker .

Het zag er erg eenvoudig uit en dat was het ook.

Een ideaal luie wijven gerechtje!




Wat heb je nodig voor 500g rabarber?

100 g rietsuiker

1,5 eetlepel citroensap

4 takjes verse rozemarijn

800ml water


Hoe maak je het?

  1. Was de rabarberstengels, snij de uiteinden er af en snij ze in grote stukken. Jep, helemaal mijn ding.

  2. Breng ze aan de kook met het citroensap, de gewassen rozemarijn (gewoon de takjes mee in de pan), 800ml water en 30g van de suiker. Laat 8 à 10 minuten sudderen.

  3. Zeef de rabarber en van het sap op. Breng dit sap opnieuw aan de kook met de rest van de rietsuiker. Laat het sap goed inkoken tot je de helft over hebt. Drink gerust een koffieke, want dit duurt wel efkes.

  4. Giet de siroop in een fles en bewaar in de koelkast.








Ik heb ook nog drie takjes van de douglasspar mee in de pot gedaan, samen met de rozemarijn. Die had ik nog over van het wildplukken (vorige week) en heeft ook een erg kruidige smaak.

De rabarberpulp heb ik niet meer gebruikt, er zat ook niet veel smaak meer in nadat het vocht eruit was.


Dit is echt poepsimpel en nu hebben we wél een heerlijk siroopke. Lekker met bruiswater, of in een aperitiefke (getest en goedgekeurd met gin-tonic).

574 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page