top of page

Stine Berg Evensen

Ik ben een bloemen mens. Altijd al geweest. Als kind dook ik de wei of het bos naast ons huis in om wilde bloemen te gaan plukken die thuis dan in een vaasje gingen. 'Schoon onkruid', zei mijn moeder dan. Ik vind dat onkruid niet bestaat.

Nu heb ik dat nog, zelfs in de stad. Wanneer ik rondfiets of wandel ben ik altijd aan het loeren naar wat er in de berm groeit, of raak ik vertederd door een klein plantje dat zich toch tussen twee stenen weet te wurmen.


Een tijd geleden ontdekte ik iemand op instagram die net hetzelfde heeft, maar vervolgens een stap verder ging en er haar werk van maakte (en mijn hart ging sneller slaan).

Mag ik je voorstellen aan Stine Berg Evensen (@tabletakes).

Stine groeide op in een bergvallei in Noorwegen omgeven door de prachtige natuur. Later studeerde ze kunstgeschiedenis aan de universiteit van Oslo met de focus op borduurwerk en hedendaagse kunst. Als Erasmusstudent verbleef ze in Kopenhagen, waar ze Visual Culture studeerde én deed een postgraduaat aan de kunstacademie in Malmö.

De laatste tien jaar is ze zelfstandig cultuur journalist én maakte ze prachtig werk. Ze woont en werkt momenteel in Amsterdam, samen met man en kind.

Omdat ze haar jeugd in de natuur doorbracht en daarna vooral in steden woonde, vond ze het moeilijk om zich ergens thuis te voelen. Ook in Amsterdam, waar ze langs de ene kant op een kwartiertje fietsen in het drukke centrum is en langs de andere kant op tien minuten tussen de velden zit.

In 2018 besloot ze om de veldbloemen die ze langs de weg zag te catalogeren én maakte ze dan thuis minutieus in papier na, op die manier voelde ze zich toch verbonden met haar omgeving.

Zo ontstond @tabletakes.

Alle foto's die je hier ziet plukte ik uit haar instagram account en deze bloemen zijn dus gemaakt uit papier. Ik herhaal, UIT PAPIER!

Soms zie je dat pas wanneer je er echt van héél dichtbij naar kijkt, fantastisch toch?!


Ze werkt steeds met dezelfde materialen: een schaar, aquarel papier, verf en een beetje lijm. Hiermee kan ze niet alleen bloemen maken, maar ook andere objecten, zoals papieren stenen, of schelpen. Het zorgt in ieder geval voor een uitdaging om alleen hiermee te werken.

En het is altijd kei, kei mooi.

Zelfs de gaatjes in de bladeren, of de verkleuring door het verval worden realistisch weergegeven.Toen ik haar contacteerde met de vraag of ze een workshop zou willen geven, was ze meteen enthousiast, alhoewel ze nog nooit eerder in 't echt een workshop gaf. Zij blij, maar ik ook! (jij ook?)

Ze bedacht dat het een goed idee was om een madeliefje te maken, een bloempje dat iedereen kent en wat ook haalbaar is om in drie uur te maken. Je hebt absoluut geen voorkennis nodig

Ze testte het uit met een vriendin-zonder-ervaring en dat lukte goed.


Op zaterdag 5 maart komt Stine naar Het atelier voor de workshop *een madeliefje van papier*.

Wil je er graag bij zijn, dan kan je je hier inschrijven!

Ik tel al af!
342 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Daslook

Комментарии


bottom of page