top of page

Twee stoelkussens

We hebben twee rotan stoeltjes die perfect zijn om buiten bij het vuurtje te zitten. Alleen moet er iets zachts op het zitvlak liggen, anders staat er een rotan afrdruk in uw billen. Tot nu toe gebruikten we een schapenvelleke, warm én zacht. Maar vorige week maakte ik twee ronde kussens op maat.


Ik maakte eerst een papieren mal van het formaat zodat het kussen de juiste afmetingen zou hebben.

Deze mal nam ik over op de punch needle stof die goed opgespannen in mijn frame zat.

Daarop tekende ik het ontwerp. Uit de losse pols, zodat de twee kussens op elkaar lijken, maar toch ietske anders zijn.


Dan punchen maar! Ik gebruikte de oxford punch needle 10 en 8 regular. Zoals je ziet op de foto kan je dunnere draad dubbel door de naald steken.

Na het punchen gebruikte ik spuitlijm om de achterkant te fixeren en om het uitrafelen van de stof tegen te gaan. Vooral aan de randen is het handig (tegen het uitrafelen van de stof), de lussen zelf blijven goed zitten.

Ik knipte het werk uit, met een extra stofruimte rondom van ongeveer 2cm.


De lussenkant voor de afwerking:

Na het 'opkuisen':

Daarna kwam het naaiwerk. Ik koos een petrol katoenen stofje (uit de lokale stofwinkel). Omdat het één laag punchwerk is in combinatie met een lapje stof kan je het gewoon onder je naaimachine steken.

Ik naaide de lap op het punchwerk (goede kanten op elkaar) en liet een stukje open om de stof binnenstebuiten te keren. Nadien ook nog een zigzag steek rondom en dan knipte ik de stof tot aan deze steek, zo kan ze niet meer uitrafelen.

Ik gebruikte de papieren mal dan ook nog om een rond stuk wattinevulling uit te knippen om het kussen iets meer dikte te geven. De vulling stopte ik in de kleine opening en naaide dan de opening toe met de hand.


Tadaam:

77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Daslook

Comentários


bottom of page