top of page

Een antieke bloem


Toen ik vorige week op bezoek was bij Antoinette in Rotterdam hebben we een uitstapje gemaakt naar Dordrecht. In de eerste plaats om Villa Augustus te bezoeken (altijd feest!) en de nieuwe waterkamers te gaan bekijken die op één augustus officieel open gaan. Antoinette organiseert namelijk de concerten in de Villa en ge kent dat, ons kent ons, ik werd voorgesteld aan Andrea (één van de eigenaars)en zodoende mochten we naar de werkzaamheden gaan kijken.

Ze zijn de moeite, die kamers.

Insiderinfo: er werd net één kamer gefotografeerd en ik liep daar wat rond in mijn kreeftenjurk toen de fotograaf, die ook de man is van Andrea (volgt ge nog?) vroeg of ik op de foto wou voor de website of brochure. Als ge dus binnenkort een foto ziet met een grijze duif en kreeftenjurk op de site van Villa Augustus, dan weet ge hoe dat komt.

Maar waar was ik?

Juist. Dordrecht dus. We bezochten nadien Lammie verkoopt (daar schrijf ik later nog wel over want dat is een verhaal apart) en By Branderhorst. Daar vond ik dit borduurwerkje, ooit verkocht door kunsthandel Krooshof uit Deventer.

Het is een tulp , met perlédraad geborduurd op fluweel. Wie het maakte weet ik niet.

Antoinette kocht het voor me (achter mijn rug, de lieve snoodaard) en gaf het me cadeau.

Schoon he?!

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Corsica 4

Corsica 3

Corsica 2

bottom of page