top of page

Perspectief

We zitten weer thuis. Dat is bij u waarschijnlijk ook zo.

Ik zit bijna altijd thuis. Omdat ik thuis werk. Alleen is nu het werk weggevallen. Dat doet zeer. Zeer, omdat ik alle geplande workshops weer moet verzetten. Omdat ik iedereen moet verwittigen dat de workshop waarvoor ze zich inschreven niet doorgaat op de geplande datum maar op een andere datum in 2021. Omdat ik ook niet weet of die nieuwe datum wel kan doorgaan, maar omdat ik het belangrijk vind om een perspectief te hebben.

Dat is het.

Ik heb perspectief nodig. Dat geeft me rust en iets om naar uit te kijken. Een weekendje weg, ergens gaan eten, vakantie, ... ik probeer altijd iets in het vooruitzicht te hebben.

Mijn perspectieven van 2020 sneuvelen één na één. Ik heb er nog een paar over, maar ik vrees dat die ook geannuleerd gaan worden.

Toch blijf ik er koppig bijmaken. Anders kan ik net zo goed in een hoekje gaan zitten janken. Ook dat deed ik al, janken. Ik zeg altijd: 'Als't potteke vol is moeten de tranen er uit'.

Dan laat ik dat ook gewoon gebeuren. Het lucht op.

Ook al heb ik het goed en zijn er mensen die het vééééél erger hebben, vind ik dat iedereen het recht heeft om te balen en zich even onder te dompelen in zelfmedelijden.


Afin, wat doet ne mens dan zo in deze lockdown 2.0 buiten af en toe de ogen uit hare kop bleiten en plannen maken voor het nieuw jaar?


Awel, iets waar ik enorm veel deugd van heb is pakskes maken van al jullie webshop bestellingen en mijn dagelijks bezoek aan de vrienden van het postkantoor.

Merci, echt, uit de grond van mijn hart.


Die webshop moet ook aangevuld worden en dus maak ik ook nieuwe pakketten bij.


Ondertussen is er ook een hernieuwde uitgave van het borduurpakket 'alles komt goed', nu op een lichtblauwe stof.

Zo is er de stick&stitch 'Christmas', met een paar easy peasy tekeningen en tekstjes die je zelf kan borduren.
Ik maakte ook een stick&stitch in opdracht van de KBR, dat is de Koninklijke Bibliotheek in Brussel. De figuurtjes zijn gebaseerd op de tekeningen uit 'Psalter de Peterborough' een boek uit 1300!
Daarnaast ben ik ook 'kostuums' aan het maken voor een familie uit Zwitserland die een eindejaarsoptreden gaan doen. Gingen doen, want ook dat is geannuleerd. Ze gaan het ergens spelen in 2021, ik mag het dus wel verder afmaken. Hierover schrijf ik later nog wel eens.


Ik zit dus niet stil hier achter de schermen, al mis ik het menselijke contact meer dan ooit, maar dat zal voor jullie niet anders zijn.

O ja, nog een tip voor als't potteke vol is en de tranen er niet uit willen: zet een goeie bleitfilm op.


Alles komt goed. Ooit.


71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page