top of page

Door het oog van duizend naalden


De titel alleen triggerde me al. Ik kocht het boek tweedehands en het gaat over merklappen. Wat? Juist, merklappen, een soort van stalenkaart met borduursels. Een oefenlap dus. De schrijfster geeft een historisch overzicht met voorbeelden uit 35 landen die je kunnen inspireren tot het maken van je eigen merklap. Een beetje zoals mijn 'Een steek per week' project, maar dan met een duidelijk plan vooraf.

Cécile Dreesmann (°1920-1994) was volgens mij een boeiende madam. En ze heeft geen gemakkelijk leven gahad leert Wikipedia mij. Dit boek is een vertaling van haar oorspronkelijk verschenen boek "Samplers for Today".

Ik zal mij er eens in verdiepen nu.

Fijne zondag!

Bewaren

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kleur

Boeken

bottom of page