top of page

Tamielle


Vanmiddag gaf ik een workshop borduren bij Atelier Veritas. Zéér gezellig, met 8 madammen rond de tafel. Eén dame had niet echt een quote in gedachten, maar wou graag een bloemeke borduren. Ze had een geïllustreerd natuurboek mee en koos daar een tekening uit. Het was een héél lieflijk, fijn bloempje, dus dat moest ook met fijne draad geborduurd worden.

Zo zag het er uit:

Knap werk voor een eerste bordursel. Het deed me denken aan de postkaarten waar ik pas over schreef op de blog. Of aan de mooie oude zakdoekjes die ge soms op rommelmarkten nog vindt . En toen bedacht ik me dat ik onlangs op Maison&objet een merk was tegengekomen die dat verkocht, zo'n zakdoeken. Tamielle, heet het, uit Engeland, en dit zijn een paar van hun geborduurde zakdoekjes:

Het borduurwerk wordt gedaan door Bulgaarse vrouwen in een sociale werkplaats. Soms maken ze ook een print op de zakdoek en werken het af met geborduurde details.Zoals de bloesem aan de boom. Elk item uit de webshop sturen ze op met een klein kaartje bij over de persoon die het werk maakte.

Zo'n zakdoekske zet ik alvast op mijn verlanglijstje.

166 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bonbon

Lrnce

Spaces

bottom of page