top of page

Gamle Danske Korsstingsmotiver


Het enige voordeel aan 'ziek' zijn is dat je bezoek, post en cadeautjes krijgt. Ondertussen weten mijn broers ook dat ik van handwerken hou, en van tweedehandsboeken-over-handwerken hou. Dus kreeg ik onlangs dit boekje van broer en schoonzus bij hun ziekenbezoek.

Ik versta er geen snars van, want het is Deens en voor zover ik kan zien gedrukt in 1955. Maar de tekeningen spreken boekdelen, het zijn allemaal kruisjessteekpatronen, van een periode tussen 1778 en 1852. De meeste zijn monogrammen en kronen.

Ik vind de achtergrondkleuren wel mooi. Kruisjessteek is niet echt mijn ding, maar misschien moet ik toch eens een motiefje uittesten op mijn "een steek per week " lap.

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kleur

Boeken

bottom of page